perjantai 19. huhtikuuta 2013

Raparperi-marenkitorttu

Aiemmin olen tehnyt karpaloista marenkipiirasta ja nyt löysin pakkasesta raparperia karpaloiden tilalle. Ohje on otettu Home Vanilla-blogista.


Pohja
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
250 g raparperia
1 dl sokeria
tilkka vettä

Marenki 
3 valkuaista 
1 dl sokeria

Aloita valmistamalla raparperitäyte. Kuori ja pilko raparperit kattilaan, lisää sokeri ja tilkkavettä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit ovat hiukan pehmenneet. Nosta raparperit reikäkauhalla roiseen astiaan jäähtymään.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi seokseksi, lisää muna hyvin sekoittaen. Vatkaa joukkoon kuivat aineet vähitellen.  Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja saanut hieman väriä.
Pohjan paistuessa ehdit valmistaa marengin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri kahdessa erässä samalla vatkaten.
Levitä jäähtynyt raparperihilloke kypsälle piiraspohjalle ja lopuksi päälle marenki. Paista 2-5 minuuttia piirasta uunin alatasolla. Marenki tummuu nopeasti, joten kannattaa tarkkailla piirasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti