maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäiskakku

Tämä ohje oli myös maaliskuun sly-paketin mukana ja kuulosti mielestäni ihanan raikkaalta kakulta. Ja sitä se kyllä olikin, tuo kuorrutus oli tosi hyvää ;) Ohjeen mukaan kakku pitäisi tehdä 24 cm:n irtopohjavuokaan, mutta tein itse sen 26 cm:n vuokaan jolloin siitä tuli hieman matalampi kuin alkuperäisessä ohjeessa. Jos kakun tekee suurempaan vuokaan, kannattaa myös paistoaikaa hieman lyhentää. Alkuperäinen ohje Valiolta.
Koristeluun käytin tummasta suklaasta tehtyjä "oksia" ja sokerimassamunia.
 



Pohja
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
½ dl sitruunamehua
2 dl kookoshiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
200 g appelsiini tuorejuustoa
2 rkl sulatettua voita
3 rkl tomusokeria
appelsiinimehua

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon sitruunamehu, kookoshiutaleet ja jauho-leivinjauheseos.
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.
Irrota vuoan reuna varovasti jäähtyneen kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille.
Sekoita kuorrutuksen aineet; lisää appelsiinitäysmehua lusikallinen kerrallaan, kunnes seos on sopivan notkeaa. Levitä kuorrutus kakun päälle.

2 kommenttia: