maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lakritsi-limetti-semifreddo

Tämän ohjeen löysin uusimmasta Maku-lehdestä ja kokeilin tehdä lauantai-iltana tortillojen jälkkäriksi. Tästä tuli todella hyvää! :)


8 annosta
1 lime (2 tl kuoriraastetta ja 2 rkl mehua)
250 g  maitorahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
4 rkl lakritsikastiketta
2 rklt turkinpippurirouhetta

Raasta hyvin pestyn limen kuori ja purista mehu, sekoita ne rahkan joukkoon. (Halutessasi voit lisätä 1 rkl sitruunalikööriä, alkoholi vähentää jäätyvän massan muuttumista hileiseksi).
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset sokerien kanssa vaahdoksi. Puhdista vatkaimet ja kuivaa ne. Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Sekoita rahkan joukkoon keltuaissokerivaahto ja kermavaahto. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
Levitä kolmannes limettivaahdosta laakeaan vuokaan, (käytin leipävuokaa, joka oli aika sopiva tähän tarkoitukseen). Annostele puolet lakritsikastikkeesta ja turkinpippurirouheesta. Tee toinen kerros samoin. Levitä pinnalle loppu limevaahto. Peitä vuoka foliolla ja pakasta 3-4- tuntia, kunnes massa on puolijäinen eli semifreddo.
Pyörittele palloiksi annosmaljoihin. Koristele lakritsikastikkeella, turkinpippurirouheella sekä hyvin ohuilla limeviipaleilla.

1 kommentti:

  1. Oi nämä näyttää ihanille! Täytyy joskus kokeilla :)

    VastaaPoista