keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Puolukkakiisseli

Saatiin viikonloppuna tuoreita puolukoita ja ajattelin keitellä niistä välipalaksi kiisseliä. Aika kirpakkaa tämä on, mutta kermavaahtonokareen kanssa todella hyvää! Tietysti kirpakkuuttakin voi säädellä sokerin määrällä.

reilu litra puolukoita
vettä
sokeria
4 rkl perunajauhoa veteen sekoitettuna

Laita puolukat kattilaan ja vettä sen verran että puolukat peittyvät. Lisäsin tässä vaiheessa jo sokeria mukaan. Keitä puolukoita niin, että ne pehmenee hyvin. Erottele siivilän avulla kuoret pois ja valuta mehu kattilaan. Lisää mehuun sokeria maun mukaan (itse lisäsin myös hieman vettä). Sekoita perunajauhot veteen ja lisää puolukkamehuun kokoajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa vielä kerran. Tarjoile kermavaahdon kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti