sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kesäinen synttärikakku

Pojan synttärijuhliin kesällä tein aika perusmakuihin pohjautuvan suklaisen täytekakun. Suklaakakun pohjaksi mielestäni on paras tämä Suklaapossun Mielettömän mehevä suklaakakku-ohje. Pohja on helppo tehdä eikä tarvitse kakkua täyttäessä lisäkostutusta. 



Mielettömän mehevä suklaakakkupohja

n. 20-22 cm vuokaan

Aineet:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Ohje:
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä. 
 
 
Suklaakakkupohjataikina 2/3 -kertaisena

 n. 18 cm vuokaan tai isompaan n. 26-28 vuokaan ohuempi kerros.

Aineet:
80 g voita
35 g tummaa suklaata sulatettuna
  2/3 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa (tai piimää)
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
0.5 tl suolaa
  2 tl vaniljasokeria

Paisto n. 180 asteessa. Taikinasta tulee 26-28 cm vuokaan 1 ohuempi kerros, paistoaika tällöin n. 10-15 minuuttia. Varo paistamasta liian kauan, jotta pohja ei suotta kuivu. pohja saa mieluummin jäädä vaikka hieman raa’aksi, kuin että se menee ylikypsän puolelle. 
 
 
Kakkuun täytteeksi tein Kinuskikissan ohjeella sitruunakiisselin sekä vaniljarahka-täytteen.Tämä täyte sopi mainiosti mehevän suklaakakku-pohjan väliin.

Sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 ½ dl sitruunamehua (2-3 sitruunan mehu)
3 keltuaista
75 g voita tai margariinia

Kerma-vaniljarahka:
4 dl kuohukermaa
2 prk (á 200 g) (Valion) vaniljarahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta


Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä. Levitä sitten pohjan päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä kiisselin päälle.


Kakku on kuorrutettu laktoosittomasta vispikermasta tehdyllä kermavaahdolla, koristeena mansikoita, sitruunaa sekä suklaaspritsit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti