lauantai 8. lokakuuta 2016

Herkulliset hotdogit

Toiveissa olisi taas pitkästä aikaa herätellä blogia henkiin tai ainakin saada itselle hyväksi havaitut ohjeet talteen. Katsotaan mihin aika ja innostus riittää :) Näiden kesäisten synttäreiden ohjeet on pitänyt saada naputeltua blogiin jo pidemmän aikaa, mutta nyt vihdoin sain tähän hommaan hyvän hetken.
 
En ole liiemmin ollut ikinä hotdogien suuri ystävä tai oikeastaan en ole ymmärtänyt mikä on ihmeellistä sämpylässä ja sen välissä olevassa nakissa. Mies sai kuitenkin minut ylipuhuttua kokeilemaan hodareita pojan 3v synttäreille kesällä. Hah, perun puheeni etteikö olisi ihmeellisiä! Vitsit että tulikin ihan tosi herkullisia, suosittelen kokeilemaan.

Sämpylöistä tuli todella pehmeitä ja maukkaita (sekä aika tuhteja!), ei näitä ole turhaan kehuttu maailman parhaiksi hot dog-sämpylöiksi. Resepti on Stockmannin sivuilta. Juhlia varten tein taikinan 4-kertaisena.



Hot Dog-sämpylät (10 kpl)

2,5 dl täysmaitoa
2 kananmunankeltuaisia
75 g voita sulatettuna
1 rkl  sokeria
1½ tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl vettä
Pinnalle: 2rkl seesaminsiemeniä


  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon keltuaiset, voisula, sokeri, kuivahiiva ja suola.
  • Lisää joukkoon jauhot ja vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin kunnes se on kimmoisaa.
  • Peitä astia keittiöliinalla ja anna taikinan kohota noin tunti huoneenlämmössä.
  • Ota taikina työtasolle ja leikkaa kymmeneen yhtä suureen osaan.
  • Pyörittele taikinapaloista noin 10 cm pitkiä pötkylöitä ja nosta uunipellille. Anna vielä kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  • Sekoita siirappi ja vesi ja voitele seoksella sämpylät. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  • Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Täytteeksi hodareihin teimme itse cole slawta, marinoituja punasipuleita sekä yrttistä tomaattisalsaa, valitettavasti näiden ohjetta en enää muista. Lisäksi väliin oli tarjolla valkosipulimajoneesia, auraa ja erilaisia nakkeja. Grillijuhlien tarjottavana hodarit toimi mainiosti ja jokainen sai koota itselleen täytteistä mieleisen leivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti