maanantai 19. marraskuuta 2012

Creme brúlee

Ostettiin viime viikolla kaasupoltin ja viikonloppuna oli pakko päästä sitä kokeilemaan! Tehtiin jälkkäriksi Creme brúleeta Valion ohjeella, ja voi elämä se oli ihan tajuttoman hyvää! Ihan ehdottomasti nousi yhdeksi suosikkijälkkäriksi. 


 
Creme Brúlee
 
puolikas vaniljtanko
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 dl maitoa
4 keltuaista
½ dl sokeria
 
Pinnalle
hienoa ruokokidesokeria
 


Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.
Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.










10 kommenttia:

  1. oi oi, creme brulee on kyllä minunkin mielestä yksi jälkkäreiden aatelisia. Hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
  2. Pitäisi uskaltaa kokeilla itsekin, en ole edes koskaan maistanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti maistaa ja kokeilla :)

      Poista
    2. Sen teen :) Ihanaa kun on niin paljon kaikkea uutta kokeiltavaa niin riittää kyllä ainesta myös blogiini. Kiitos vastavierailusta!
      Saanhan linkittää ihanat sivusi! :)

      Poista
  3. Creme Brülée vie kielen mennessään :D !

    VastaaPoista
  4. Ai että! Tää on niin hyvää! On ollu monesti mielessä pitäiskö ostaa myös tuo poltin, mutta....

    VastaaPoista
  5. Polttimella saa ihanasti tuon pinnan "oikeanlaiseksi" -ihanaa herkkua. Ravintolassa harvoin kun käydään, niin tää on se yleisin jälkkärivalinta meillä :)

    VastaaPoista
  6. Oi, ihan tajuttoman hyvännäköistä! Unelmoin itse kaasupolttimesta, jotta tuota herkkua pääsisin vihdoin kotonakin tekemään!:)

    VastaaPoista