tiistai 21. helmikuuta 2012

Vehnärievät

Leipien ohje on jostain lehdestä nappastu, en muista enää mistä. Oon tykännyt nykyään leipoa itse leipää aina silloin tällöin, sitä on mukava myös antaa pienelle lapselle kun tietää ihan varmasti mitä leipä pitää sisällään.




Ohjeesta tulee 3 leipää.

Juuri
25g hiivaa
5 dl vettä
1 rkl sokeria
4 dl hiivaleipäjauhoja

Alustukseen
2 dl ohrajauhoja
n. 5 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
(rasvaa)

1. Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen veteen, lisätään sokeri ja jauhot.
2. Sekoitetaan vellimäiseksi taikinajuureksi, kulho peitetään leivinliinalla ja annetaan juuren heräillä. Ohjeen mukaan vesihauteessa 10 min, itse jätin pöydälle pariksi tunniksi. 
3. Alustetaan loput jauhot ja suola juureen.
4. Pyöräytetään kolme matalaa leipää ja kohotetaan lämpimässä paikassa 30-40 min.
5. Paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Hei Kattipaakari ja Perhe,
    leivät näyttää makoisilta. Hienoa,että jaksat ja haluat leipoa ja laittaa ruokaa itse, tietää , mitä ruuassa ja leivonnaisissa suuhunsa pistää ja tekeehän siinä itselleen tiliä, kun ruoka ja leivonnaiset on kallista ostaa valmiina. Pikkuisellesi jää ihania ja lämpimiä muistoja Äidin kanssa yhdessä tekemisestä. Tekemäsi kakut kauniita ja varmasti hyviä.

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi! Onnea uudelle blogillesi :)

    VastaaPoista
  3. Onnea täältäkin uudelle blogille. Bloggaus on varsin koukuttava harrastus ja loistava tapa tallentaa mieleiset reseptit itsellekkin talteen =)
    Terkuin "Puuterihuisku"

    VastaaPoista
  4. Kiitos, pitkään jahkailin blogin aloittamista ja vihdoin sain sen aikaiseksi. Kiva kun on ohjeet aina mukana, ei tarvii paperisia kuljetella :)

    VastaaPoista