Pari viikkoa sitten tein suklaakakkua kavereille.
Sokerikakkupohjan teko oli mulle jokin aika sitten todella vaikeeta, siitä ei vaan saanut millään tasaista ja hyvää, aina uunista tullessa se alkoi lätsähtämään. Löysin netistä ohjeen, millä en ole ainakaan vielä saanut pohjaa epäonnistumaan! Ikävä kyllä en muista mistä ohjeen löysin.
Kakkupohjan tein 3 munasta, jotka punnitsin. Munien kannattaa olla huoneenlämpöisiä, itse usein "lämmitän" jääkaappikylmiä munia hetken aikaa lämpöisessä vedessä. Sen jälkeen munien paino kerrotaan 0,7:llä, josta saadaan sokerin sekä jauhojen paino. Tummaan pohjaan punnitsin jauhot niin, että laitoin ensin kippoon pari ruokalusikallista kaakaojauhetta ja sen jälkeen vehnäjauhoja sen verran että vaaka näyttää sen munien paino x0,7.
Mieli teki kokeilla jotain uutta täytettä, joten päädyin kokeilemaan marianne-rahkaa.
½ prk flora vispiä
½ prk maitorahkaa
n. ½ pussia marianne-crushia
Täytteestä tuli tosi hyvä!
Päällisen + sivupursotukset tein suklaakermasta
1 prk flora vispiä
100 g suklaata sulatettuna
Reunoille vielä ripoteltuna mariannerouhetta.
Kukat on sokerimassaa, joihin tupsuteltuna kristallitomua. Suklaaspritsejä ajattelin taas kokeilla ja ei, ne ei onnistunut taaskaan..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti