perjantai 13. lokakuuta 2017

Puolukkaraakakakku

Rohkeudelle


Tämän vuoden Roosa nauha on Duudsoneiden suunnittelema ja kantavana ajatuksena on ollut suunnitella se sille rohkeudelle, minkä syöpäpotilaat joutuvat kohtaamaan käydessään läpi hoitoprosessia. Sitä ei varmasti voi ymmärtää kukaan muu, kuin sellainen joka sen on joutunut kohtaamaan. Roosa nauhoista syntyvä tuotto ohjataan tukemaan syöpätutkimusta sekä syöpäpotilaita ja heidän läheisiään.
Tärkeän asian äärellä joka tapauksessa ollaan, asian joka koskettaa varmasti meitä jokaista jollain tasolla. Monena vuonna olen itsekin ostanut Roosa nauhan joko laukkuun tai takkiin mukaan kulkemaan. Vaaleanpunainen raakakakku on minun tapani osallistua tänä vuonna Roosa nauha-päivään. 
Ohje on sovellettu Feel Good Kitchenin Puolukka-vaniljaraakakakun ohjeesta. Tästä kakusta tuli tosi hyvää, ei ollenkaan kirpeää vaikka marjana on käytetty puolukkaa.




Pohja
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl manteleita
100 g taateleita
2 rkl vettä

Jauha siemenet, mantelit, taatelit ja vesitilkka blenderissä tai monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.

Täyte
4 dl cashewpähkinöitä (yön yli vedessä liotettuja)
1 dl kookosmaitoa (maidon paksua massaa)
1 tl vaniljajauhetta
3 rkl sulatettua kookosöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1 dl pakastepuolukoita
1 banaani


Laita liotetut cashewpähkinät, kookosmaito, vaniljajauhe, kookosöljy ja makeutus tehosekottimeen ja sekoita niin kauan, että muodostuu paksu, kermainen seos. Lisää tarvittaessa kookosmaitotölkissä olevaa nestettä jos täyte tuntuu liian paksulta.
Massan tasaiseksi saaminen voi kestää blendeistä riippuen hetken aikaa, itse sain useampaan otteeseen sekoitella lusikalla massaa jotta se lähti kunnolla pyörimään.
Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutusta teelusikallinen kerrallaan.
Nosta pohja pois pakastimesta ja valuta noin puolet täytteestä sen päälle. Tasoita lusikalla.
Lisää halutessasi tähän väliin kokonaisia pakastepuolukoita.
Valmista sitten puolukkatäyte. Lisää jäljellä olevaan vaniljatäytteeseen desi pakastepuolukoita ja yksi kypsä banaani ja blendaa hetki täysillä tasaiseksi. Levitä kakun päälle ja pakasta kakkua vähintään muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti