maanantai 31. maaliskuuta 2014

Suklaafondant ja minttuliköörimousse

Ollaan jo pitkään puhuttu, että pitäisi kokeilla tehdä suklaafondant joku kerta jälkkäriksi. Lainasin joku aika sitten kirjastosta Akseli Herlevin Täydellä sydämellä-kirjan ja sieltä löytyi hyvä ohje tähän herkkuun. Tämänkin tekemisen kuvittelin jotenkin vaivalloiseksi ja haastavaksi, mutta eipä se ollutkaan. Meni kyllä viikonloppujälkkäreiden top kolmoseen meillä! Ihanan makusta ja tuo minttuliköörimousse kruunaa ehdottomasti jälkkärin.



Fondant
180 g tummaa suklaata
200 g  voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Minttuliköörimousse
½ dl Kissanminttu-likööriä
1 liivatelehti
2 dl kuohukermaa
4 rkl tomusokeria

Valmista ensin liköörimousse. Lämmitä likööri mikrossa ja lisää liotettu liivatelehti, sekoita. Vaahdota kerma ja tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt likööriseos varovasti nostellen (hups, vatkasin sähkövatkaimella!) Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe joukkoon ja sekoita. Sekoita lopuksi sula suklaa joukkoon.
Voitele uuninkestävät annosvuoat tai kahvikupit voilla ja täytä taikinalla melkein täyteen. Paista uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja tarjoile suoraan kupista tai kumoa lautaselle. Tarjoa lisänä liköörimoussea.

Meillä tuli pidettyä ihan hetki liikaa uunissa, kun tuntui että on niin löysää. Ei otettu huomioon kuinka paljon fondant vielä kypsyy kuumassa vuoassa jäähtyessään uunista tulon jälkeen. Joten kannattaa uskoa tuohon aikaan vaikka tuntuisi ettei voi olla vielä valmista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti