maanantai 24. kesäkuuta 2013

Mansikkarahkakupit

Bongasin alkuperäisen ohjeen Valion maitopurkin kyljestä ja se kuulosti niin kivalta sekä nopealta tehdä, että näitä syötiin juhannusaattona jälkkäriksi. Ihan kovin kuppimaiseksi en noita pohjia jostain syystä saanut, ajattelin että taikina olisi levinnyt uunissa ohuemmaksi mutta jäikin aika paksuksi mikä varmasti vaikuttaa lopputulokseen. Hyviä näistä silti tuli! :)




Keksikupit
50 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita 
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Rahkatäyte
2 dl vispikermaa
1 prk valion makea mansikka maustettua rahkaa
250 g mansikoita

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää sokeri ja sekoita. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne kattilaan. Sekoita. Lusikoi pellille 2 - 3 taikinakasaa, jätä leviämisvaraa.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 5 - 7 min.
Irrota keksit heti lastalla ja nosta käännettyjen kuppien päälle jäähtymään. Voit tarvittaessa painella reunoja hiukan kuppimaiseen muotoon. Jos keksit ehtivät kovettua laita ne hetkeksi takaisin kuumaan uuniin pehmenemään.
Valmista täyte keksikuppien jäähtyessä. Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka sekä pilkotut mansikat. Jaa täyte kuppeihin. Koristele mansikoilla.

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyviltä! :) Tuoreet mansikat on aina ihania leivonnaisissa.

    VastaaPoista