sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Suvun suosikkivoileipäkakku

Eilen juhlittiin tyttären 2-vuotissynttäreitä lähimpien sukulaisten ja kummien kesken rennosti kotosalla. Tämän voileipäkakun alkuperäinen ohje on Maku-lehden sivuilta, hieman muokkasin sitä itselle sopivaksi.
Tuo kakkupaperi tekee kuvaan jotenkin sotkuisen tunnelman, mistä en tykkää yhtään. Muuten kakku oli tosi maistuvaa ja kokeilemisen arvoinen!
 




500 g Uotilan maalaisruislimppua
½ dl vettä
75 g voita

Täyte
6 liivatelehteä
1 pkt Pirkan pippurista tuorejuustoa
1 pkt Pirkan yrttituorejuustoa
2 dl ranskankermaa
400 g  savukinkkua
1 dl hillosipuleita hienonnettuna
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
1 nippu ruohosipulia silputtuna
musta- ja valkopippuria
2 ½ dl vispikermaa
1 punainen paprika kuutioituna
3 maustekurkkua kuutioituna

Pingota halkaisijaltaan 26 senttiseen irtopohjavuokaan leivinpaperi tai vuoraa vuoka tuorekelmulla.
Hienonna karkeasti paloiteltu leipä monitoimikoneella rouheeksi. Leivästä ei tarvitse poistaa kuoria. Sulata voi ja sekoita se nesteen kanssa leipämuruihin.
Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita pehmeään tuorejuustoon ranskankerma, hienonnettu kinkku, hillosipulisilppu sekä mausteet.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan .Anna jäähtyä vähän ja sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se täytteen joukkoon.
Painele kolmasosa leipärouheesta vuoan pohjalle. Levitä sen päälle puolet täytteestä. Ripottele päälle kuutioitu paprika ja painele kevyesti päälle 1/3 leipärouheesta. Kaada loppu täyte vuokaan, levitä päälle valutetut kurkkukuutiot ja painele päällimmäiseksi leipärouhekerros.
Peitä vuoka ja anna hyytyä viileässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota panta hyytyneen kakun ympäriltä ja nosta suvun suosikkivoileipäkakku tarjoiluastialle. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä, kirsikkatomaateilla ja viinirypäleillä.

3 kommenttia:

  1. Ihana kakku katsella vesi kielellä näin aamulla - ja haukata sitten sämpyläänsä :D

    VastaaPoista
  2. Minä tein tätä omille synttäreilleni ja oli kyllä erinomaisen hyvää!! :) Ja mielestäni kauniimman näköinen kuin sellainen yhteenkerrokseen tehty hyydytetty voileipäkakku.

    VastaaPoista