sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Mansikkamarmeladit

Sain tämän ohjeen salaiselta leivontaystävältäni, oli mukava kokeilla jotain uutta taas :) Marmeladit jäivät vähän pehmeiksi vaikka massa olikin jähmettynyt kun sitä rupesin leikkaamaan. Pyörittelin sokerissa marmeladipalat ja ja laitoin ne lautaselle jääkaappiin, niin marmeladien alapuoli suli ja oli hieman hankalaa sormin käsitellä. Yläpuolelta palasiin tuli kuitenkin kiva rapsakka "kuori" sokerista ja aika hyvin nuo tuntuivat lautaseltakin häviävän, vaikka olikin osittain sulaneita.



3,5 dl mansikkasosetta
3 dl hillo-marmeladisokeria
0,5 dl sitruunamehua

Pinnalle sokeria

Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja laita kaikki aineet kattilaan. Keitä sekoitellen n. 25 minuuttia. Kaada marmeladiseos leivinpaperilla vuorattuun astiaan (n.12 x 15 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa marmeladi kuutioioksi tai ota siitä kuvioita muotilla. Kierittele palat sokerissa.

4 kommenttia:

  1. Kiva että kokeilit ohjetta :) itsekkin kokeilin ja tapahtui samalla tavalla, tosin minun ei tullut rapeaa kuorta :/ Jos ens kerralla lisäis muutaman liivatteen :D

    T:Salainen Ystäväsi

    ps. Hyvää Joulua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin tuota liivatteen lisäämistä josko jähmettäisi massaa enempi.

      Hyvää joulua myös sinulle! :)

      Poista
  2. Hieno toteutus - palat soveltuvat jälkiruokiinkin!

    VastaaPoista
  3. Mansikkamarmeladit ovat olleet minun kokeilulistalla jo pitkään... Nyt täytyy ottaa itseä niskasta kiinni, ja kokeilla! :)

    VastaaPoista