lauantai 26. toukokuuta 2012

Karpalomarenkitorttu (maidoton)

Tyttären kummit tuli viikonloppuvieraaksi ja jotain maidotonta piti kahvipöytään keksiä. Pakkasta täytyy yrittää myös syödä marjoista tyhjäksi, kun kuukauden päästä muutetaan uuteen kotiin niin ei tarviis pakasteita kuljetella pitkää muuttomatkaa mukana.
Karpalo tarvitsee kaverikseen jotain makeaa, ja tämä kokeilu marengin kanssa oli kyllä onnistunut!

Pohja
100 g maidotonta margariinia (keiju)
3/4 dl sokeria
1 muna
½ dl kauramaitoa
1½dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Päälle
1 kananmunan valkuainen
3/4 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
n. 2 dl karpaloita




Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kauramaidon kanssa taikinaan. Laita taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (20cm).
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vaahtoon karpalot ja vaniljasokeri. Levitä seos pohjataikinan päälle. Paista torttua uunin alatasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia. 
Kuva on todella huono, mutta maku sitä parempi :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti