maanantai 12. maaliskuuta 2012

Hyydytetty voileipäkakku

Pohja
Real-leipää (meni vajaa paketillinen, en muistanut punnita)
50 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
3 rkl vettä
200g kylmäsavuhärkää
1 paprika
ruohosipulinippu
100 g ruohosipulituorejuustoa
100 g pippurituorejuustoa
1 prk flora vispiä
3 rkl sinappikurkkusalaattia
½ prk kermaviiliä
suolaa
pippuria

Pinnalla herneenversoja ja tomaattiruusut.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murenna Real aivan pieneksi muruksi ja painele vuoan pohjalle, sivele sulatettu voi leivän päälle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Leikkaa kylmäsavuhärkä pieniksi paloiksi, pilko paprika ja silppua ruohosipuli, sekoita aineet keskenään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen notkistetut tuorejuustot vatkaten. Lisää seokseen kurkkusalaatti, kermaviili sekä mausteet.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kuumaan veteen liivatelehdet yksitellen, joista on ylimääräinen vesi puristettu pois. Kaada ohuena nauhana vispituorejuustoseokseen samalla kokoajan vatkaten.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Anna kakun hyytyä ainakin muutaman tunnin ajan, mutta mielellään yön yli (maut tasaantuvat paremmin).



1 kommentti: