torstai 21. helmikuuta 2013

Puolukka-mustikkakukko

Teki mieli kokeilla kuinka puolukat sopii mustikoiden kanssa ruiskuoren alle kukkoon. Tuli mielestäni parempaa kuin pelkistä mustikoista tehtynä, puolukat tuo vähän kirpeyttä ja raikkautta mukaan. Kuori on tehty Maku-lehden ohjeella, ohje oli sinänsä helppo että voita ja sokeria ei tarvinnut vatkata vaan rasva sulatettiin ja joukkoon lisättiin muut aineet. Mielestäni kuitenkin tuo aiemmin tekemäni kukko Valion ohjeella oli parempi, kuoresta ei tullut ihan niin rasvaisen tuntuinen vaikka voita olikin molemmissa ohjeissa sama määrä. 
Nyt mukaan napsin myös kuvia tekovaiheilta :) Kukko on kyllä helppotekoinen ja erittäin hyvä jälkkäri/välipala!

200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
250 g puolukoita
150 g mustikoita
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja


Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokeri ja jauho-leivinjauheseos. 

Ota taikinasta 3/4 ja painele se uunivuoan (halkaisija n. 24cm) pohjalle ja reunoille. 



Sekoita kulhossa marjat, sokeri ja perunajauho. Lisää ne taikinan päälle vuokaan.


Tee lopusta taikinasta pieniä levyjä ja painele ne marjojen päälle. Sulje saumat. 


 Paista kukkoa 200 astesessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.


5 kommenttia:

  1. Ehkä pakko kokeilla... Näyttää niin hyvälle!

    VastaaPoista
  2. On kyllä ihan älyttömän hyvä idea ja herkullisen näköinen kukko. Tätä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan! :)

    VastaaPoista
  4. Koskaan en ole tuota kokeillut, mutta ehkä jokin 'kukko' syntyy, kun palaan kotikoloon :D

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoinen yhdistelmä! Pitänee kokeilla.

    VastaaPoista