maanantai 4. maaliskuuta 2013

Broiler-fetapiirakka

Täällä on vietelty vähän hiljaiseloa blogin suhteen viime viikko, oltiin tytön kanssa vähän hiihtolomailemassa mummolassa sun muuta :) Leipomaan ehdin jotain pientä ja nyt pääsen taas niitä postailemaan.
En ollut aiemmin kokeillut tehdä broilerista piirakka, joten sitä kiinnosti kokeilla. Tuli kyllä maukas ja täyttävä piirakka, meni mainiosti lounaalla salaatin kaverina. 



Pohja
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
150 g rasvaa
1 dl kylmää vettä

Täyte
n. 300 g broilerin suikaleita (maustoin broilerin kurkumalla, suolalla, pippurilla)
1 sipuli
1 paprika
violan salaattijuustoa
kirsikkatomaatin puolikkaita
2 ½ dl mustapekka-kermaa
150 g emmental juustoraastetta
3 munaa
180(-200) g maustamatonta tuorejuustoa

Nypi pohjan kuivat aineet sekä rasva keskenään, lisää kylmä vesi ja sekoita kädellä taikinaksi. Painele voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista broilerin suikaleet, lisää loppu vaiheessa sipuli ja paprika mukaan pannulle pehmenemään. Mausta suikaleet oman mielen mukaan. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita siihen kerma. Lisää kerma-tuorejuustoseokseen munat. Itse sekoitin tässä vaiheessa juustoraasteen jäähtyneen broilerin sekaan pannulle, mutta juustoraasteen voi sekoittaa myös kerma-tuorejuustoseokseen.
Levitä pohjan päälle broilerin suikaleet ja niiden päälle kerma-tuorejuustoseos. Viimeiseksi ripottele päälle violan salaattijuustokuutioia sekä kirsikkatomaatin puolikkaita.
Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti