tiistai 5. helmikuuta 2013

1-vuotis arvonta!

Viikonloppuna selailin blogini ensimmäisiä tekstejä ja huomasin, että bloginihan täyttää jo vuoden Runebergin päivänä. Uskomatonta kuinka nopeasti aika menee. Tämän runebergin torttu-ohjeen myötä on aika pistää pystyyn myös synttäriarvonta. 
Blogini hakee vielä jonkin verran suuntaansa ja tämän vuoden aikana on tullut aika paljon talletettua reseptejä ihan itseä varten blogiin, jotta ne kulkevat näppärästi aina mukana. Siksipä kyselen teiltä palautetta blogistani, mitä haluaisitte jatkossa blogistani löytää, mikä on hyvää/huonoa.. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen pienen palautteen muodossa.

Kerrothan myös samalla kuinka monella arvalla olet mukana;
  • yhden arvan saat jättämällä kommentin tähän postaukseen
  • kaksi arpaa saat  jättämällä kommentin ja liittymällä lukijakseni/jos olet jo lukijani
  • kolme arpaa saat mikäli kahden edellisen kohdan lisäksi linkität arvonnan omaan blogiisi (linkissä voit käyttää alla olevaa kuvaa)
Laita kommenttisii myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan näppärästi voittajaan yhteyden. Palkintona on jotain leivontaan liittyvää, mitä en paljasta vielä :) 

Arvonta päättyy 12.2.13 klo 12!



Runebergin päivän kunniaksi mukaan tulee myös ohje kuvan torttuihin.

125 g voita 
1½ dl ruokokidesokeria (myös tavallinen käy)
2 munaa
n. 50 g pipareita
1 1/4 dl mantelijauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

(Kostutukseen voi käyttää esimerkiksi sitruunamehua, punssilikööriä tai mantelilikööriä)

Koristeluun vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta (tomusokeri-vesiseosta, saa olla aika paksua)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen voimakkaasti vatkaten munat. Hienonna piparkakut monitoimikoneessa  tai pakastepussin sisällä kauliten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan vuorotellen kuivia aineita ja maitoa.
Nämä runebergin tortut tein muffinssipellille, jonka vuoksi ne ovat aika matalia. Pienen osan taikinasta tein minimuffinssipellille, jotta sain tyttärelle omia pieniä torttuja. Lusikoi taikina muffinssipellille laitettuihin paperivuokiin.
Paista 200 aseessa 20-25 minuuttia (minejä 12-15 minuuttia).
Halutessasi voit leikata tortusta korkean päällisen pois ja kääntää sen väärinpäin, jolloin koristelu tulee alapuolelle torttua (näin tortusta saa ehkä hieman enemmän runebergin tortun näköisen). Koristelun voi myös tehdä tortun päälle. Laita ensin n. 1 tl vadelmahilloa keskelle torttua ja ympäröi hillo sokerikuorrutteella, jonka voi pursottaa vaikka ihan pakastepussista.



18 kommenttia:

  1. Ei ole oikein mitään negatiivistä sanottavaa blogistasi, mutta tiuhemmasta postaustahdista ei olisi haittaa:)
    Olen lukijasi ollut jo pitkään sekä tässä linkki omaan blogiini arvontapostaukseen: http://myynmaailma.blogspot.fi/2013/02/arvonta.html
    piia.ahonen (miukumauku) luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. unohtui mainita että osallistun minäkin kolmella arvalla:D

      Poista
  2. http://suvi-carpediem.blogspot.fi/2013/02/haluatko-osallistu-arvontaan.html

    Kolmella arvalla mukana!

    Huonoa ei ole sanottavana. Monipuoliset, selkeät sivut, kauniit ja herkulliset kuvat. :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin arvontaan osallistumaan. Nyt pikaisella käynnillä vain yhdellä arvalla. Uusi blogi minulle. Kauniita leipomuksia sinulla. Tulen varmasti myös toiste. Mitään muutettavaa en kyllä keksi. Blogi on kaunis ja selkeä mielestäni :) Onnea vuosipäivästä!

    VastaaPoista
  4. Uusi blogituttavuus minullekin eli yhdellä arvalla mukana :) Vaikuttaa kivalta ja selkeältä, kuvat voisivat olla ehkä vähän isompia.

    VastaaPoista
  5. Olet uusi tuttavuus tuon SLY-ringin myötä. Hyvä maku sinulla, sillä sinulla on samalaiset kirjasimet käytössä kuin omassa blogissani...Kun nyt "löysin" sinut, aion vierailla useamminkin! Näyttää hyvältä sekä ulkoasu että leivonnaisesi...yhdellä arvalla koetan onneani!

    VastaaPoista
  6. uu, yhdellä arvalla mukaan:
    Postaukset on tosi hyviä, ohjeet mielenkiintosia ja muutenkin teksti selkeää ja asiallista! Ulkoasuun kuitenkin panostaisin, tää on tosi tylsä, eikä jää mieleen. Hyvä blogi jättäis myös ulkoasullaan sellasen waau fiiiliksen!
    Hapero, hapero@iki.fi (kun en kovin usein blogeja lue)

    VastaaPoista
  7. Kolmella arvalla mukaan.
    Ulkoasun lisäksi mulle tulee mieleen "ei minkään mittojen käyttö". Täällä on toisinaan reseptejä joissa ei ole mainittu joitain mittaa. Tulee mieleen ekana se rieska ohje jota kommentoinkin. Itse leivon niin vähän, että jos mitään mittaa ei anneta kolmen teelusikan sijaan saatan laittaa kolme ämpärillistä. Vaikka mitat ei olisikaan tarkkoja niin jotain suuntaa voisi olla. :)
    Sitten toinen juttu, että enemmän ja suurempia kuvia. Kuvia siitä miltä taikina näyttää ja tekovaiheita ja kaikkea mikä näyttää hauskalle. Myös kuvien kokoa suurentaisin. Tuokin kuva joka tässä postauksessa on on hieno ja ansaitsee olla suuremmassa koossa. :)
    Ei mulla muuta. Ja kyllähän tätä tässäkin oli... Tässä on yksi syy miksi en halua tehdä risut ja ruusut päivitystä, koska alkaisin oman blogini kohdalla itkemään näinkin pitkistä viesteistä... :D

    VastaaPoista
  8. Uutena virallisena lukijana kahdella arvalla mukana arvonnassa. Kuvat saisi minunkin mielestäni olla suurempia, lisää reseptejä toivoisin.

    lumikide@luukku.com

    VastaaPoista
  9. kolmella arvalla mukaan =)
    http://sashas-life.blogspot.fi/
    Ihania nää sun reseptit! Paria on tarvinnu ihan itekkin kokeilla :) Mun blogi kertoo ihan vaan mun elämästä äsilloin tällöin :)

    VastaaPoista
  10. Täälläkin ollaan kolmella arvalla mukana :)

    http://bakingmydreamcakes.blogspot.fi

    Tämä blogi on tosi selkeä ja kuvat ovat hyviä! Joka onkin tärkeää. Otan tässä vielä ajan kokeilla myös reseptejäsi. Kaikinpuolin ihana blogi! /Sanna

    VastaaPoista
  11. Onnea vuosipäivästä! Kiva blogi täällä, sait uuden lukijan!

    Kolmella arvalla mukana.

    http://tassuilla-tanssien.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  12. Ohhoh, kerkes kommenti jo mennä, mutta kuvat tosiaan sais olla isompia, ja reunassa olevat mainokset hiukan ärsyttää. Sposti osoite: viivivappu@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Hieno blogi, kivat kuvat!

    Yhdellä arvalla mukana :)

    VastaaPoista
  14. Onnea Kattipaakarille! Täällä myös uusi lukija ilmoittautuu.

    kolmella arvalla mukana

    http://langanlaiha.blogaaja.fi/

    s-posti: sehirvi@luukku.com

    VastaaPoista
  15. Ihana blogi, yleisilmeeseen voisi vähän tulla jotain piristystä :)

    sannar_89@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Ihana blogi sinulla, jatka samaan malliin =)
    Mukana 3arvalla =)

    piiam82@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Ihania herkkuja sivusto täynnä!
    1 arpa.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista