torstai 27. helmikuuta 2014

Raaka-brownies

Ensimmäisenä kokeiluun Raakaa ja makeaa-kirjasta pääsi Brownies-ohje sen helppouden ja nopeuden takia. Tein tätä jälkkäriksi viime lauantaille, kun saatiin pitkästä aikaa viettää aikaa aikuisten kesken. Oli ihanan rentouttava ilta, mutta ei sitä kovin pitkään malttanut sunnuntaina kotona olla kun ikävä iski ja piti lähtee lapsia hakemaan.
Browniesit oli helppo tehdä, vähän ehkä olisin saanut noita taateleita liottaa pidempään jotta massasta olisi tullut "taikinaisempaa". Kuvassa oleva pala oli ehkä vähän turhan suuri annospala, sen verran tuhtia tavaraa tämä on. Hyvää jälkkäriä (ja terveellistä) tämä on, ei ehkä lapsille ihan uppoa mutta aikuiseen makuun upposi. 



Raaka-brownies
2 ½ dl pekaani- tai saksanpähkinöitä (tai molempia)
4 rkl raakakaakaojauhetta
2½dl tuoreita tai pienessä vesimäärässä liotettuja taateleita (kivettömiä) tai rusinoita

Jauha pähkinät monitoimikoneessa. Älä kuitenkaan jauha liikaa, ettei niistä ala vapautua öljyä. 
Lisää joukkoon ensin raakakaakaojauhe ja sitten taatelit. Sekoita hyvin.
Painele taikina silikonivuokaan, joka on kooltaaan noin 20x25 cm. Voit myös käyttää tavallista uunivuokaa ja vuorata pohjan sekä reunat leivinpaperilla. 
Anna leivosmassan vetäytyä jääkaapissa tai pakastimessa vähintään tunti.
Kun leivos on vetäytynyt, leikkaa siitä haluamasi muotoisia paloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti