keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Raakasuklaa

Hetken aikaa muhinut päässä ajatus raakasuklaan testaamisesta ja viimein sain aikaiseksi tilattua valmistuspaketin. Nyt ensimmäisellä kertaa kokeilin tehdä Cocovin pakkauksella. Ohje oli helppo ja selkeä. Vähän jänskätti maistaa suklaata kun en ole aiemmin sitä päässyt missään maistamaan, mutta se oli tosi hyvää. Ja paras pointti on tietysti se, että tämä suklaa on myös terveellistä. Täytyy perehtyä aiheeseen vähän lisää ja kokeilla myös muita tapoja valmistaa tätä herkkua. 
Jatkossa blogiin todennäköisesti tulossa enemmänkin raakaherkkuja, sillä sain mieheltä ystävänpäivälahjaksi jo hetken toivomani kirjan Raakaa ja makeaa Karita Tykältä. Tuo raakaherkkujen maailma on mielenkiintoinen, mutta varmasti täällä säilyy myös perinteiset herkut blogissa mukana :)
Pakkaus sisälsi 
- Kylmäpuristettua kaakaovoita (Peru)
- Kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä (Filippiinit)
- Agavesiirappia (Meksiko)
- Lucuma-jauhetta (Peru)
- Goji-marjoja (Kiina)
- Raakaa kaakaojauhetta (Peru)
- Maca-jauhetta (Peru)
- Himalajan suolaa (Bolivia)
- Valmistusmuotit 

Ensin sulatetaan kookosöljy vesihauteessa ja sekoitetaan agavesiirapin kanssa. Vesihauteessa sekoittaen lisätään muut aineet (ovat jo valmiiksi samassa pussissa) lukuunottamatta goji-marjoja niin että seoksesta tulee tasaista ja juoksevaa. Lopuksi lisätään goji-marjat ja kaadetaan suklaa muotteihin. Jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään, jonka jälkeen suklaa on valmis nautittavaksi. Nuo pakkauksen muotit oli mielestäni turhan isoja, joten käytin silikonisia jääpalamuotteja. Jos suklaata ottaa suoraan kylmästä niin kannattaa antaa sen hetken lämmetä, jotta maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti