maanantai 17. helmikuuta 2014

Mansikkainen valkosuklaakakku

Viime viikon whoopieiden ylijäämätäytteestä pikaisesti tehty kakku. Kaapista löytyi muutama Marianne-keksi, jotka murskasin kakun pohjaksi. Liivatetta ei tämä kakku kaipaa, kun täytteen valkosuklaa kylmetessään jähmettää täytteen. Tuli sen verran hyvää kakkua että saatanpa tätä täytteen ohjetta käyttää jatkossakin joihinkin hyydykekakkuihin. Hyvin sopi myös nuo Marianne-keksit kakun pohjalle ja antoi mukavaa raikkautta. Kakku on tehty 14 cm:n irtopohjavuokaan.




Pohja 
n. 7 kpl marianne-keksejä

Täyte 
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
50 g valkosuklaata
kuivattuja mansikkalastuja

Koristeena karkkikeppejä, hopeisia pikkukuulia sekä lumihiutaleita.

7 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttääkin.Kiva kun on tällaisia hyydykekakkuja, joihin ei mene liivatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa on näppärä hyydyttäjä kakulle jos vaan sattuu sopimaan muihin makuihin yhteen :) täytyy vaan muistaa ettei sekoita liian lämmintä suklaata ja kylmää täytettä sekaisin ettei suklaa kökköönny, muutaman kerran olen liian malttamattomana niin tehnyt.

      Poista
  2. Tosi herkullisen ja helpon näköinen kakku, täytyy kokeilla heti!! :) Oletko itse kuivattanut mansikkalastut?

    VastaaPoista
  3. Kiitos, mansikkalastut bongasin lähikaupasta :) Ne on kyllä tosi maistuvia ja sopii myös esimerkiksi rocky road-suklaaseen hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko mansikkalastut millä osastolla kaupassa? :)

      Poista
    2. aineet tuplaamalla menis varmaan 24cm vuokaan?:)

      Poista
    3. Meillä löytyi muiden kuivattujen hedelmien vierestä. Joo tuplana menee varmasti hyvin tuon kokoiseen vuokaan :)

      Poista