Kakkupohjaksi tein Suklaapossun luotto-ohjeella ihan parhaan suklaakakkupohjan, jonka olen aiemminkin jo postannut joidenkin kakkujen yhteydessä. Tämä pohjan ohje on itselläni toiminut aina ja on mielestäni myös aika helppo tehdä, suosittelen :)
Koristeluun löysin inspiraatiokuvan @saarakrohns instargramista, mistä löytyi valloittavan suloinen porkkanakakku.
Mielettömän mehevä suklaakakkupohja
n. 20-22 cm vuokaan
(tein 2-kertaisena 28 cm:n vuokaan)
Aineet:
125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Ohje:Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä
sekoittaen.
sekoittaen.
Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat
yksitellen.
yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti
tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty.
tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty.
Kaada taikina
voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai
kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio
paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. 2-kertainen taikina vaati melkein tupla-ajan uunissa, jotta kakku kypsyy.
voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai
kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio
paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. 2-kertainen taikina vaati melkein tupla-ajan uunissa, jotta kakku kypsyy.
Anna jäähtyä.
Maitosuklaatäyte
500 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
325 g maitosuklaata
Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön.
Sulata suklaa vesihauteessa, jätä jäähtymään.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Yhdistä tuorejuusto ja suklaa vatkaten lämpötilojen ollessa sopivia (tuorejuusto ei saa olla liian kylmää eikä suklaa liian kylmää, jotta suklaa ei mene rakeiseksi).
Lisää joukkoon kermavaahto.
Valuva suklaaganache
1,5 dl kuohukermaa
195 g tummaa suklaata
Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada rouhitun suklaan päälle.
Sekoittele niin että suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetken aikaa.
Valuta varovasti kylmän kakun päälle lusikalla aloittaen reunoista.
(suklaaganache jäi omasta mielestäni liian löysäksi, joten seuraavan kerran laittaisin hieman vähemmän kermaa jotta valumat kakun reunalle tulisi vielä siistimmät)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti