maanantai 2. lokakuuta 2017

Paahdetut aura-päärynät

Eräälle perjantai-illalle halusin kehittää jotain maukasta ja uutta syötävää. Selailin nettiä ja yritin etsiä uutta helppoa ohjetta mihin saisin yhdistettyä salaatin ja aura-juuston sekä ruokajuomaksi valkoviinilasillisen. Muutamaa reseptiä yhdistellen kokosin meille sopivan kombon, josta tulikin ihan todella hyvä ja ruokaisa päivällinen, millä aloittaa viikonlopun vietto. Paahdettujen päärynöiden ja salaatin lisänä tarjosin patonkia parilla eri tuorejuustolla.






Paahdetut aura-päärynät salaattipedillä

3 päärynää
aura-juustoa
ilmakuivattua kinkkua

Kuori päärynät ja paloittele ne neljään osaan pitkittäin. 
Leikkaa päärynän päälle pieni pala aura-juustoa ja 
kiepauta päälle siivu ilmakuivattua kinkkua.
Paahda uunissa 200 asteessa n. 8-10 minuuttia 
(tai kunnes kinkut ovat sopivan rapsakoita).

Salaatti
pehtoorin salaattia (tai muuta mieleistäsi salaattia)
kurkkua
parsakaalia
punasipulia
cashew-pähkinöitä

Paloittele ja kiehauta parsakaalit hieman pehmeämmäksi, viilennä kylmässä vedessä.
Revi salaatti laakealle lautaselle/vadille. 
Levitä päälle pilkottu kurkku, punasipulirenkaat, kiehautetut parsakaalit ja pähkinät.

Halutessasi voit tehdä salaatille vinegretin sekoittamalla oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, hunajaa sekä suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti