torstai 5. lokakuuta 2017

Samettinen kasvissosekeitto

Tästä kasvissosekeitosta tuli niin hyvää että on ihan oman postauksensa ansainnut. En ollutkaan hetkeen tehnyt sosekeittoa meille ruoaksi, kun tuntuu että arkiruoat pyörii aina välillä niin sitä samaa kaavaa eikä keksi millään mitä muuta voisikaan tehdä. Tämän keiton terveellisyys-näkökanta taitaa hävitä Koskenlaskijan ja lisukepekonin mukana, mutta toisaalta ne myös antoivat niin paljon makua ettei se haittaa. Raejuustolla ja auringonkukansiemenillä saa tilannetta korjattua hieman, eikö vaan ;)
En laita tarkkoja määriä kasviksista tähän ohjeeseen, koska kasvissosekeitto on mielestäni niin muunneltavissa oleva ruoka niin kasvisten kuin niiden määränkin osalta ettei se ole kovin oleellista. 



Kasvissosekeitto

500 g porkkanoita
muutama peruna
1 iso kukkakaali
maitoa tai vettä
3/4 pkt Koskenlaskija voimakasta
suolaa tarvittaessa

Keiton päälle
pekoni-silppua
raejuustoa
auringonkukansiemeniä

Keitä kasviksia sen aikaa, kunnes ovat pehmeitä.
Poista kattilasta ylimääräinen vesi ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella.
Lisää mukaan maitoa sen verran että keitto on sopivan sakeaa.
Paloittele mukaan Koskenlaskija-juusto ja sekoittele niin että juusto sulaa.
Pilko pekoni pieneksi ja paista pannulla rapeaksi.
Lisää annokseen lautaselle pekonia, raejuustoa sekä siemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti