keskiviikko 25. lokakuuta 2017

New York Cheesecake (gluteeniton)

Olen kerran aiemmin tehnyt paistettua juustokakkua ja silloin kakku oli maultaan tosi hyvää, mutta paistui mielestäni liikaa ja kakun pinta pääsi repeämään. Kun näin Suklaapossun-blogissa tämän ohjeen, halusin kokeilla onnistunko sen avulla paistamaan juustokakun niin että rakenne jää sileäksi ja kakun pinta tasaiseksi. Tässä blogipostauksessa sanottiin, että kyseisellä ohjeella kakusta saisi juuri tällaisen rakenteeltaan. Ohje osoittautui helpoksi ja näppäräksi sekä varsinainen tekoaika oli aika lyhyt. Paistamiseen menee toki aikaa ja pariin otteeseen täytyy muistaa uunin lämpötilaa säätää, mutta näiden muutaman paistoniksin avulla kakusta tuli ihan tosi hyvä! Ja pintakin paistui täydelliseksi, paiston jälkeen tosin kakkua kävi maistamassa koemaistajana siskonpoika ja pintaan iskeytyi pienet sormen jäljet 😉






New York Cheesecake
22 cm vuokaan, 10-12 annosta

Pohja
140 g gluteenittomia digestive-keksejä
50 g voisulaa
1 tl vaniljasokeria

Täyte
600 g laktoositonta Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
200 g ranskankermaa


Murskaa keksit hienoksi muruksi, sekoita joukkoon voi ja vaniljasokeri.
Painele hyvin kakkuvuoan pohjalle.
Nosta vuoka kylmään täytteen tekemisen ajaksi.

Vispaa tuorejuustot, sokerit, perunajauhot, vaniljasokeri ja sitruunan mehu.
Sekoita tasaiseksi seokseksi. 
Varmista, ettei joukossa ole klimppejä, vaan seos on todellakin tasaista. 
Lisää joukkoon munat yksitellen varovasti sekoitellen. 
Lisää seuraava muna joukkoon vasta kun edellinen on kunnolla sekoittunut.
Lisää lopuksi ranskankerma. Älä vatkaa seosta enää tässä vaiheessa, jottai joukkoon tule suotta ilmakuplia.
Kaada täyte vuokaan. Kopauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, niin ilmakuplat nousevat pintaan.
Tasoita. Paista kakkua ensin 10 minuuttia 200 asteessa. 
Laske sen jälkeen lämpö 90 asteeseen ja jatka paistamista n. 35 minuuttia. Tällöin reunat ovat jo hyytyneet n.3-4 cm matkalta, mutta kakku heiluu vielä keskeltä kunnolla. 
Ota lämmöt pois uunista ja jätä kakku uuniin vielä kahdeksi tunniksi. Kakun keskusta heiluu tämän jälkeen vielä hieman, mutta se jähmettyy jäähtyessään. 
Nosta kakku pöydälle ja anna jäähtyä kokonaan. 
Kun kakku on jäätynyt, nosta se jääkaappiin. Tarjoa aikaisintaan seuraavana päivänä.

Mansikkamelba
250 g mansikoita
1-2rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua

Sekoita mansikkakastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. 
Tarjoa kakun lisukkeena.

1 kommentti:

  1. Hyvännäköinen! :) Tuo pitkä ja maltillinen paistotapa on osoittautunut tosi hyväksi jo monessa kakussa. Kiva, että vinkistä oli iloa sullekin. Ihana koemaistaja :D

    VastaaPoista