Tällainen mustikkainen levykakku meni tänään miehen työpaikalle viimeisen työpäivän päiväkahville tarjottavaksi. En ole aiemmin käyttänyt kokonaista mustikkaa kakun välissä, mutta se sopii siihen kyllä yllättävän hyvin. Tähän sain idean kun käytiin pari viikkoa sitten juhlistamassa pappani 90-vuotispäiviä ja juhlapaikassa oli tarjolla samankaltaista mustikkaista kermakakkua. Mustikoiden kaveriksi kakun väliin tein vaniljarahkaa, kakkupohjana on kolme vaaleaa levykakkupohjaa. Kostutus laimennetulla sitruunamehulla. Koristeluun tein suklaaspritsaukset mansikoiden ja mustikoiden kaveriksi.
Levykakkupohjat
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Munat vaahtoutuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.
Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoittele varovasti lastalla jauhot vaahdon joukkoon.
Paista 200 asteessa keskitasolla n.8 minuuttia.
Kumoa kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi.
Vaniljarahkatäyte
5 dl vispikermaa
3 prk vaniljarahkaa
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka.
Mikäli haluat täytteestä jähmettyneen moussetäytteen, hyydytä täyte 4 liivatelehdellä.
Itse tein tällä kertaa kuitenkin ihan perinteisen rahkatäytteen ilman liivatetta.
Ripottele täytteen päälle jäisiä mustikoita ja painele ne rahkan sekaan.
Kuorrutus
1 l vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
Vaahdota vispikerma sähkövatkaimella.
Kannattaa vatkata parissa erässä, jotta kerma vatkautuu tarpeeksi jämäkäksi.
Päällislevitykseen minulla meni kermaa 4 dl ja pursotuksiin vajaa 6 dl.
Isommalla tyllalla pursotettaessa päälliskermoja olisi menekki ollut suurempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti