torstai 12. lokakuuta 2017

Smash cake

Muutamaan otteeseen olen päässyt tekemään 1-vuotissynttäreiden sankareille näitä terveellisempiä versioita kakusta, jonka sankari on itse saanut syödä haluamallaan tavalla. Useimmiten sormin 😉 Jos omat lapseni olisivat vielä niin pieniä että sokerin saantia olisi hyvä rajoittaa minimiin, niin tekisin varmasti tämän kakun myös heille. Itse kakun ulkonäkö ei hivele silmää, mutta maku on ollut pienten suuhun mieleinen eikä tarvitse pelätä liiallista sokerin saantia. Täytteeksi ja kuorrutukseen käytettiin samaa vadelmaista rahkatäytettä.







Smash Cake

4-5 kypsää banaania
1 dl omenasosetta
3 tl kookosöljyä
1 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl kaurajauhoja
1 tl kumariinitonta kanelia

Soseuta banaanit, sekoita joukkoon omenasose öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina pieneen kakkuvuokaan (halk. 14cm) tai muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää ja tikulla kokeiltaessa siihen ei tartu taikinaa. 
Tämän kakun paistoaika on ollut muutamalla kokeilukerralla hieman haasteellinen ja vaihteleva (uunitkin saattavat vaikuttaa), mutta selvimmin minusta kypsyyden huomaa tikulla kokeiltaessa. Kakun rakenne on kypsänäkin aika kostea ja tiivis, mutta taikinaa ei pitäisi tikkuun irrota enää tässä vaiheessa.
Mikäli kakku on muffinivuoissa, niin paistoaika on reilusti lyhyempi (20-25min).

Vadelmainen rahkatäyte

1 dl vispikermaa
100g rahkaa
(halutessasi sokeria)
vadelmia maun mukaan

Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja lopuksi vadelmat. Me halusimme täytteeseen hieman makeutta, joten laitoimme sokeria sen verran että se pehmittää rahkan ja vadelmien makua. Sokerin voi halutessaan jättää myös pois.
Täytteeseen tai omaksi täytteeksi sopisi myös hyvin erilaiset hedelmäsoseet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti