tiistai 2. tammikuuta 2018

Punajuuri-auravuoka

Joulupöytään valmistin yhdeksi laatikkoruoaksi tänä vuonna tätä punajuuresta ja aurajuustosta tehtyä herkullista vuokaa. Kerran aiemmin olen itse tehnyt hieman eri ohjeella punajuuresta ja aurasta laatikkoa, mutta silloin siitä ei tullut näin hyvää. Tämän reseptin jaan mielelläni eteenpäin juurikin sen toimivuuden ja maukkauden vuoksi. Meillä tätä jäi hieman yli ja pakastin loput. Muutama päivä joulun jälkeen söimme laatikkoa itse tehtyjen jauhelihapihvien ja salaatin kera.
Punajuurilaatikon ohje alunperin täältä



Punajuuri-auravuoka

800 g punajuurta
1 sipuli
1 rkl öljyä
3 dl vettä
1 dl puuroriisiä
1 pkt Aura-juustoa
3 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria

Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se tilkassa öljyä.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Sekoita joukkoon punajuuriraaste, sipuli, Aura-juusto, kerma ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 1/2 tuntia. Sekoita ainekset ja tasoita pinta paistamisen puolivälissä.
Tarkista kypsyys ja anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti