lauantai 22. maaliskuuta 2014

Suppispiirakka

Synttäreillä tarjoiltiin suolaisena myös tätä suppilovahveropiirakkaa, ohje on hieman erilainen kuin jokunen aika sitten postaamani piirakka. Sanoisin että tämä piirakkaohje on pohjaltaan parempi kuin tämä aiempi. Ohjeen löysin alunperin Perinneruokaa prkl!-blogista, muokkasin hieman ja tein kaksinkertaisena pellille, mutta olisi saanut ainakin pohjan osalta olla ehkä 2,5-kertainen niin olisi saanut paksuutta hieman enemmän pohjaan.






pohja
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

täyte
3 dl suppilovahveroita
1 keskikokoinen sipuli
1 paprika
½ pkt pekonia
1,5 tl suolaa
valkopippuria

2 kananmunaa
2,5 dl maitoa tai ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
 
Nypi pehmeä voi ja jauhot, lisää vesi ja pyöräytä taikinaksi. Painele piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa pekoniviipaleet pienemmiksi paloiksi ja paista pannulla hetken aikaa jotta enin rasva alkaa sulaa. Lisää joukkoon silputtu sipuli sekä suppilovahverot ja kypsennä sen verran että sipulit ja sienet pehmenevät. Levitä täyte pohjan päälle.
Vatkaa munien rakenne rikki ja yhdistä joukkoon kerma. Kaada piirakan päälle ja ripottele juustoraaste.
Paistetaan 200 asteessa n.puoli tuntia.
Koristele tuoreella persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti