lauantai 29. maaliskuuta 2014

Siemen-pähkinäpallot

Herkullisia välipalapalloja Raakaa ja makeaa-kirjasta! Vitsi tuo kirja oli hyvä lahja, sieltä löytyy tosi paljon ihania ohjeita kokeiltavaksi. Lisäksi ohjeet on helppoja ja näppäriä eikä vaadi mitään kotivälineitä kummempia valmistukseen. 
Sovelsin hieman ohjetta itseltä löytyvien raaka-aineiden mukaan, joten suluissa olevat on alkuperäisestä ohjeesta. En omista monitoimikonetta, mutta semmosella pienellä silppurilla nuo pähkinät ja siemenet menee hyvin pienemmäksi. Manteli oli ainoa minkä huonommin sain jauhettua, mutta seuraavan kerran ajattelin ostaa suoraan mantelijauhetta. Näissä maistui ihanasti kaneli ja kardemumma sekä raakakaakaokuorrutus on mielestäni piste iin päälle!3 dl manteleita
1 dl saksanpähkinöitä (pekaanipähkinöitä)
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
(1 tl vaniljauutetta tai -jauhetta)
½ dl hunajaa
50-60 g raakakaakaovoita
kuorrutukseen raakakaakaojauhetta

Rouhi mantelit, pähkinät ja siemenet monitoimikoneessa. SEkoita joukkoon loput raaka-aineet raakakaakaovoita lukuunottamatta. Sulata raakakaakaovoi vesihauteessa ja sekoita se huolellisesti muiden aineiden joukkoon. Muotoile massasta palloja käsin. Kierittele pallot raakakaakaojauheessa. Halutessasi voit jättää pallot myös kuorruttamatta. Laita pallot laakealle astialle ja jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti