keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Pullapäivä

Eilen leivoin taas pakkaseen pullavarastoa, pitäähän sitä jotain pientä jemmaa aina olla päiväkahville :)

Taikinan tein Sunnuntain Erikoisvehnäjauhopussin kyljestä löytyvällä ohjeella, sillä saa hyvää peruspullaa leivottua. Välillä tekisi mieli kokeilla jotain vähän erilaista ohjetta, joten jos sinulla on joku hyvä pullataikinan ohje niin vinkkaa siitä tännekin päin :)

 Pullataikina
 2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 muna
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Voiteluun
1 muna

Pinnalle
raesokeria

Pieneen 14 cm:n irtopohjavuokaan tein bostonkakun, josta otin muutaman vaihekuvan. Tuohon vaniljakreemiin mulla ei valitettavasti ole ohjetta, kun olen saanut kreemijauhetta erillisessä purkissa.
Kauli pullataikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (tämän kokoiseen bostonkakkuun, ei tarvitse olla kovin iso levy) ja levitä päälle vaniljakreemi. Kierrä levy pitkältä sivulta rullalle ja leikkaa rullasta n. 2-3 cm:n paksuisia paloja. Asettele palat voideltuun kakkuvuokaan, niin että niiden väliin jää reilusti kohoamisvaraa. Ylimääräiset palat voi paistaa leivinpaperin päällä vaniljakierrepulliksi. Anna kohota liinan alla. Voitele kakun pinta kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Bostonkakku ennen kohoamista
ja kohonneena.



Lisäksi tein perinteisiä kierrepullia kanelilla ja sokerilla täytettynä.

  

Marian pieni leipomo-blogista huomasin joku aika sitten ihanan jänopuustien ohjeen, ja näitä halusin myös kokeilla. Täytteenä näissäkin kanelia ja sokeria. Ei niistä ihan niin hienoja tullut, mutta tyttö tunnisti ne kuitenkin pupuiksi ja pisteli yhden suuhunsa välipalalla :)


Halusin myös kokeilla pitkon letittämistä neljällä säikeellä, jonka olen joskus talouskoulussa oppinut mutta enää en kunnolla muistanut. Ohjeen löysin Kotiruoka-kirjasta. Pikkasen nuo säikeet on letityksen aikana päässyt venymään sekä muoto kärsimään, täytyy testata seuraavalla kerralla uudestaan.
 

4 kommenttia:

  1. Pakko oli heti tulla kurkistamaan päivitystäsi ja varsinkin kun on tarkoitus leipoa pullaa lähipäivinä. Niin mistä se tarkalleen ottaen johtuu kun pitkon ulkonäkö kärsii, kun mulla käy joka kerta nuin :)Hienoja pullia ja taidan itsekkin tehdä samnkaltaisen postauksen, kun leivon pullaa. Ajattelin, että tylsää, mutta eipäs se näytä olevankaan kun kekkasee jotain tällaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eka mietin teenkö ollenkaan postausta pullista, mutta oli ihan kivasti aikaa kokeilla erilaisia niin ajattelin ne kuitenkin postata :) Mä oon ymmärtänyt että letittäessä pitkoa säikeet ei saisi venyä, jolloin pitkoon tulee tuollaista venynyttä jälkeä.

      Poista
    2. Heippa taas :) Tein vain sokerittomia pitkoja ja en edes pystynyt kuvaamaan niitä kunnolla, kun ulkonäkö oli niin hirveä, mutta vissiin aika vaikea saada pysymään se pitko siistinä. Sulla kuitenkin hieno pitko, vaikka et ollutkaan tyytyväinen. Mulla tuli osasta aivan levenneitä kauhistuksia :) kokeilen pian oikeaa pullaa ja toivon, että saan paremman näköisiä. Kiitos vastauksestasi!

      Poista
  2. OI NAM!:) Bostonkakku olisi nyt tosi hyvää :D

    VastaaPoista