lauantai 13. huhtikuuta 2013

Cranberry curd

Pitkään on mieli tehnyt jo kokeilla itse tehtyä lemon curdia, kun muistin että olin nähnyt ainakin Kinuskikissalla ohjeen jossa tahna oli tehty mustikoista ja puolukoista. Sovelsin tuota Kinuskikissan Lingonberry curd-ohjetta karpaloilla, viikonloppuna tulossa leipomusta jossa pääsen käyttämään curdia. Sellaisenaan maisteltuani karpalon maku pehmeni kivasti ja uskoisin, että tahna sopii hyvin kakkuihin, kääretorttuihin yms..


Cranberry curd
2 dl puolukkasosetta
1 ½ dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

Survo karpalot sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Laita kattilaan karpalosose, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Kaada hilloke valmiiksi kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa. Lisää hillokkeen joukkoon paloiteltu voi. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti