maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kääretorttua valkosuklaalla ja karpaloilla

Eilen pääsin kokeilemaan tuota cranberry curdia kääretortun väliin valkosuklaatäytteen kanssa ja vitsi se oli hyvää! Tulen varmasti jatkossakin käyttämään tätä ja muita marjoista tehtyjä curdeja kakkujen täytteenä.

Kääretorttupohjan tein perinteisellä sokerikakun ohjeella. Työn alla on postaus myös tuosta erittäin toimivasta kakkupohjan ohjeesta, jahka saan sen vaan tehtyä :)Välissä siis cranberry curdia 
sekä valkosuklaatäytettä:
2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
100 g valkosuklaata

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, itse suosin tuota vesihaudetta kun pelkään että unohdan suklaan liian pitkäksi aikaa mikroon ja se pääsee palamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja ota siitä n. puolet erilleen johon voit sekoittaa valkosuklaan. Vatkaa toisen puolikkaan joukkoon maitorahka ja sekoita valkosuklaakermaseos täytteeseen. Olen monesti hujauttanut valkosuklaan suoraan koko rahkakermaseokseen ja varmaan massojen lämpötilaerot ovat olleet liian suuret, että valkosuklaa on mennyt ihan kokkareiseksi. Jatkossa aion kokeilla sekoittaa valkosuklaan ensin tuohon pienempään määrään kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti