perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kirjavat marengit

Viimeisimmässä Leivotaan-lehdessä oli tämä ohje kirjavista marengeista, joita ajattelin kokeilla kun minulla sattui jäämään valkuaisia yli. Yleensä en ihan hirveästi marengeista välitä, mutta näissä tuo suklaa toi tosi kivasti lisämakua ja olivat yllättävän hyviä sekä helppoja tehdä! Suosittelen kokeilemaan :)


Kirjavat marengit (9-12 kpl)

100g tummaa suklaata
3 munanvalkuaista
1½ dl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vatkaa munanvalkuaiset ja ½ dl sokeria valkoiseksi, jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon loput sokerista ja vatkaa vielä hetki, kunnes vaahto muuttuu kiiltäväksi, jähmeäksi marenkimassaksi. Valuta sulanut sukaa marenkimasan joukkoon mutta älä sekoita! Jos sekoitat, marengeista tulee kokonaan ruskeita eikä kirjavia kaksivärisiä. Nostele marenkimassasta kahden lusikan avulla pieniä kekoja leivinpaperin päälle. Varmista, että yhteen marenkiin tulee aina sekä ruskeaa että valkoista marenkimassaa. Paista marenkeja uunin keskitasolla 1½ tuntia. Marengit saavat paistamisen jälkeen kuivia uuninpellillä huoneenlämmössä yön yli, siten niistä tulee ihanan rapeita.

1 kommentti:

  1. Hyvä, että tää ohje on nyt täällä, koska itsekin piti näitä jossain välissä tehdä. :)

    VastaaPoista