Viimeisimmässä Leivotaan-lehdessä oli tämä ohje kirjavista marengeista, joita ajattelin kokeilla kun minulla sattui jäämään valkuaisia yli. Yleensä en ihan hirveästi marengeista välitä, mutta näissä tuo suklaa toi tosi kivasti lisämakua ja olivat yllättävän hyviä sekä helppoja tehdä! Suosittelen kokeilemaan :)
Kirjavat marengit (9-12 kpl)
100g tummaa suklaata
3 munanvalkuaista
1½ dl sokeria
Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vatkaa
munanvalkuaiset ja ½ dl sokeria valkoiseksi, jämäkäksi vaahdoksi. Lisää
joukkoon loput sokerista ja vatkaa vielä hetki, kunnes vaahto muuttuu
kiiltäväksi, jähmeäksi marenkimassaksi. Valuta sulanut sukaa
marenkimasan joukkoon mutta älä sekoita! Jos sekoitat, marengeista tulee
kokonaan ruskeita eikä kirjavia kaksivärisiä. Nostele marenkimassasta
kahden lusikan avulla pieniä kekoja leivinpaperin päälle. Varmista, että
yhteen marenkiin tulee aina sekä ruskeaa että valkoista marenkimassaa.
Paista marenkeja uunin keskitasolla 1½ tuntia. Marengit saavat
paistamisen jälkeen kuivia uuninpellillä huoneenlämmössä yön yli, siten
niistä tulee ihanan rapeita.
Hyvä, että tää ohje on nyt täällä, koska itsekin piti näitä jossain välissä tehdä. :)
VastaaPoista