tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tyttären 2-vuotissynttärikakku (maidoton)

Kissa-aiheisella kakulla mentiin tänäkin vuonna, tyttö tykkää kissoista vaan niin paljon ettei siinä jäänyt hirveästi valinnanvaraa kakkukoristeellekaan ;) Aiemmin en ole tehnyt mitään hahmokoristeita ja tämäkin kisu syntyi ihan vaan kokeilun tuloksena ja olinkin sen muotoon ihan tyytyväinen. Elintarviketussilla yritin piirtää silmiä ja suuta kisun jo kuivuttua, mutta se nyt ei ihan onnistunut sitten niin näppärästi.. 
Kakkuun olin aika tyytyväinen, harmi kun kameran asetukset oli vähän vinksallaan eikä kuvat onnistuneet mielestäni älyttömän hyvin.
Täytteiden määrän vähän ylimitoitin 4 munan kakkuun, sen voi nähdä tuosta kuvastakin että aika paksuhkot täytevälit tuli. Jos olisin aiemmin sen tajunnut, niin olisin leikannut kakulle kolme väliä kahden sijaan ja saanut siitä näin vähän kauniimman näköisen. Sopiva kakun koko näille täytemäärille voisi olla joko 4 munan (halk. n.20 cm) kakun kahteen väliin yksi täyte tai 6 munan (halk. n. 24 -26cm) kakkuun yksi täyte/väli. Laitan jossain vaiheessa myös nämä täytteet omiksi postauksikseen täytteet-osioon, josta ne ovat helposti löydettävissä.
Suklaatäytteessä käytin taloussuklaata, vaikka otsikossa lukee että kakku on maidoton. Meidän maito-allergiselle vieraallemme taloussuklaan pieni määrä maitoa ei haittaa, mutta jos haluat varmasti maidottoman version niin silloin täytyy myös suklaan olla kokonaan maidotonta.


Pohjana 4 munan tumma sokerikakkupohja. 

Täytteet

Vadelmatäyte
2 ½ dl alpro soyan airy&creamy
200 g yosa vaniljajogurttivalmistetta
½ dl sokeria
2 pss pakastevadelmia
3 liivatelehteä

Suklaatäyte
2 ½ dl alpro soyan airy&creamy
200 g yosa vaniljajogurttivalmistetta
100 g taloussuklaata (täysin maidottomaan maidotonta suklaata, taloussuklaassa on pieni määrä maitoa)
2 liivatelehteä

1 kommentti:

  1. Mahtava ulkoasun muutos! (Ole käynyt tsekkailemassa puhelimella niin en ole nähnyt koko komeutta) Ja mahtava kakkukin! :)

    VastaaPoista