keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Aprikoosi-omenapitkot

Tämän ohjeen sain salaiselta leivontaystävältäni maaliskuun paketissa. Alkuperäinen ohje on Valiolta. Alkuun ohjeen nimi ei säväyttänyt pitko-nimellään (toi mieleen perinteisen pullapitkon), mutta tarkemmin tarkasteltuani ohjeen taikina olikin rahka-voitaikinaa ja se alkoi kuulostaa erilaiselta ja mielenkiintoiselta kokeilla. Ja onneksi kokeilin, pitkosta tuli todella hyvää vaniljajätskin kanssa tarjoiltuna!

Taikina
250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte
3 isoa omenaa
1 dl paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2 rkl sitruunamehua

Voiteluun 
1 muna

Pinnalle 
raesokeria
(mantelirouhetta)

Sekoita rahkaan pehmeä voi. Nypi joukkoon kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja pane se tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin 1/2 tunniksi.
Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu.

Kauli taikina 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Jaa levy kahteen osaan. 
 
Lusikoi täyte pituussuunnassa keskelle levyä. Leikkaa reunoille jäävä taikina parin cm:n levyisiksi nauhoiksi. 
 
 
Nosta taikinanauhat täytteen päälle vuorotellen ristikkäin. Voitele pitkot munalla. Ripottele pinnalle raesokeria (ja mantelirouhetta). 
 
 
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 25 min. 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kiva kun teit kaksi pitkoa :D ......jää meille lukijoille 'maistiaisia' :))

    VastaaPoista
  2. Oi ihanan näköisiä, ihana erilainen taktiikka (uusi minulle) ja herkullisen kuuloinen resepti :P

    VastaaPoista