maanantai 1. lokakuuta 2012

Rättänä eli mustikkakukko

Ohje Valion sivulta.


Taikina
200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte
8 dl jäisiä mustikoita
n. 1dl sokeria
½ dl perunajauhoja



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.
Paista 200 asteessa n. 40 min. 

 Seuraavan kerran kun teen tätä, niin laittaisin sokeria vähemmän kuin ohjeessa on. Taikinaan ehkä ½ dl ja täytteeseen en ollenkaan, sen verran makeaa tästä nimittäin tuli. Vaniljajäätelön kera silti ihan mielettömän hyvää!


 






















6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hyvälle... Ja jee vegeä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyis joku kerta kokeilla noita hyydykekakkuja tehtäväksi jostain muusta kuin liivatteesta, onko sulla kokemusta esim vegegelistä miten toimii? :)

      Poista
    2. Siitä ei ole mut olen käyttäny mut Agar agar toimii ainakin mainiosti vaikka on pikkasen "hankalakäyttösempi" (ruohonjuurikaupasta). Teen niin vähän mitään hyydykejuttuja ja tuota agar agaria on vielä jäljellä niin käyttelen ensin sen. :)

      Poista
    3. Juu mä oonkin kuullu siitä, mutta ei oo tullu kokeiltua muita kun liivatetta. Tarviis testata :)

      Poista
  2. Heippa KattiPaakari! Osallistuit blogissani arvontaan ja sinulle osuikin onnettaren tikka! Joten laitteletko mulle yhteystietosi katjakojama(at)gmail.com, niin saan paketin matkaan. Jee!

    VastaaPoista