sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Suklaakakku

Ihanan mehevää suklaakahvikakkua tein viime sunnuntaina kun appivanhemmat kävi kylässä. Resepti on äidin arkistoista.


3 dl maitoa
1,5 dl sokeria
1 1/4 dl kaakaojauhetta
180 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 rkl vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Kiehauta kattilassa maito, sokeri ja kaakaojauhe. Jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten jokainen. Lisää vähitellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Viimeiseksi lisää taikinaan jäähtynyt maitokaakaoseos. Sekoita vielä taikinaan suklaarouhe. Paista 170 asteessa 1 tunti 10 minuuttia.
Koristeet vaahtokarkinmakuista sokerimassaa.



3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oho, aika tärkeä juttu tuo paistoaika! Eli siis 170 astetta ja 1 h 10 min paistetaan :) Kiitos kun huomautit sen puuttumisesta!

      Poista
  2. Kivalta kuulostaa :)

    VastaaPoista