Taikina
200 g voita
3/4 dl sokeria
3 1/4 dl ruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte
8 dl jäisiä mustikoita
n. 1dl sokeria
½ dl perunajauhoja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
Erota taikinasta vajaa 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20
cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina
leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi.
Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä).
Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi
päälle.
Paista 200 asteessa n. 40 min.
Seuraavan kerran kun teen tätä, niin laittaisin sokeria vähemmän kuin ohjeessa on. Taikinaan ehkä ½ dl ja täytteeseen en ollenkaan, sen verran makeaa tästä nimittäin tuli. Vaniljajäätelön kera silti ihan mielettömän hyvää!
Seuraavan kerran kun teen tätä, niin laittaisin sokeria vähemmän kuin ohjeessa on. Taikinaan ehkä ½ dl ja täytteeseen en ollenkaan, sen verran makeaa tästä nimittäin tuli. Vaniljajäätelön kera silti ihan mielettömän hyvää!
Kuulostaa ja näyttää hyvälle... Ja jee vegeä! :)
VastaaPoistaTäytyis joku kerta kokeilla noita hyydykekakkuja tehtäväksi jostain muusta kuin liivatteesta, onko sulla kokemusta esim vegegelistä miten toimii? :)
PoistaSiitä ei ole mut olen käyttäny mut Agar agar toimii ainakin mainiosti vaikka on pikkasen "hankalakäyttösempi" (ruohonjuurikaupasta). Teen niin vähän mitään hyydykejuttuja ja tuota agar agaria on vielä jäljellä niin käyttelen ensin sen. :)
PoistaJuu mä oonkin kuullu siitä, mutta ei oo tullu kokeiltua muita kun liivatetta. Tarviis testata :)
PoistaHeippa KattiPaakari! Osallistuit blogissani arvontaan ja sinulle osuikin onnettaren tikka! Joten laitteletko mulle yhteystietosi katjakojama(at)gmail.com, niin saan paketin matkaan. Jee!
VastaaPoistaOijoi, kivaa! :)
Poista