Uusimmasta Leivotaan-lehdestä napattu resepti, perjantai-illalle kaivattiin jotain suolaista iltapalaa. Suosittelen erityisesti juuston ystäville. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Gruyere-juustoa, mutta sitä emme saaneet kaupasta niin laitoimme tilalle Greve-juustoa. Oliivin makuun en ole itse kovin tottunut, joten kokonaisten oliivien sijaan pilkoin oliivit pienemmiksi paloiksi jolloin antoi omasta mielestäni sopivasti makua.
Pohja
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte
1½ keltasipulia
1 ½ dl kermaa
½ dl maitoa
2 munaa
100 g Greve-juustoa raastettuna
12-15 kirsikkatomaattia puolitettuna (itellä meni ehkä 8)
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
basilikan lehtiä
1. Nypi voi ja jauhot yhteen, lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi. Anna tainikanan asettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
2. Kauli taikina levyksi ja painen se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk. n.26cm). Painele vuoan reinoille taikinan päälle foliosuikaleita, etteivät reunat valahda paistamisen aikana. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja nosta vuoka kylmään 30 minuutiksi.
3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista piirakkapohjaa 12-15 minuuttia keskitasolla. Poista lopuksi foliosuikaleet.
4. Täyte: Silppua sipuli. Freesaa sipulisilppua pannulla kevyesti voinokareessa niin, että se hiukan pehmenee. Älä ruskista.
5. Sekoita kerma, maito ja munat keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste.
6. Levitä freesattu sipuli piirakkapohjalle ja kaada kermamaitosekoitus päälle. Ripottele oliivit ja tomaatinpuolikkaat päällimmäiseksi.
7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin kullanruskean värin. Ripottele koristeeksi tuoreita basilikan lehtiä ennen tarjoilua.
Kuulostaapa herkulliselta :P tosin itse oliivit ois jäänyt kokonaan pois, kun en niistä myöskään pidä
VastaaPoistaT:Salainen ystäväsi
Kannattaa ehdottomasti kokeilla, oli tosi maukasta :)
Poista