Creme Brúlee
puolikas vaniljtanko
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 dl maitoa
4 keltuaista
½ dl sokeria
Pinnalle
hienoa ruokokidesokeria
Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet)
leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä
kerman ja maidon kanssa.
Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen
kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana.
Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu
vaahtoa.
Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada
uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien
puoliväliin.
Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa 20 - 25 min. Ota uunista,
kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä
jääkaapissa 2 - 3 tuntia.
Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda
jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella. |
|
Näyttääkin niin hyvälle!
VastaaPoistaoi oi, creme brulee on kyllä minunkin mielestä yksi jälkkäreiden aatelisia. Hyvältä näyttää.
VastaaPoistaPitäisi uskaltaa kokeilla itsekin, en ole edes koskaan maistanut!
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti maistaa ja kokeilla :)
PoistaSen teen :) Ihanaa kun on niin paljon kaikkea uutta kokeiltavaa niin riittää kyllä ainesta myös blogiini. Kiitos vastavierailusta!
PoistaSaanhan linkittää ihanat sivusi! :)
Juu toki saa linkittää :)
PoistaCreme Brülée vie kielen mennessään :D !
VastaaPoistaAi että! Tää on niin hyvää! On ollu monesti mielessä pitäiskö ostaa myös tuo poltin, mutta....
VastaaPoistaPolttimella saa ihanasti tuon pinnan "oikeanlaiseksi" -ihanaa herkkua. Ravintolassa harvoin kun käydään, niin tää on se yleisin jälkkärivalinta meillä :)
VastaaPoistaOi, ihan tajuttoman hyvännäköistä! Unelmoin itse kaasupolttimesta, jotta tuota herkkua pääsisin vihdoin kotonakin tekemään!:)
VastaaPoista