tiistai 4. joulukuuta 2012

Piparireki

Minä kun niin ajattelin että tänä vuonna en ala väsäämään minkäänlaisia pipariviritelmiä, koska ne ei ole järin hyvin koskaan onnistuneet. Lähinnä hermot menneet siinä touhussa..noh, kuitenkin taas piti yrittää (jos se tänä vuonna onnistuisi ;)). Ihan ok tyytyväinen tähän rekeen olen, koska niin vähän on tullut näitä tehtyä. Piparitaikina on tehty Eben ohjeella, joka toimi kyllä tässä tarkoituksessa hyvin. Paistettaessa piparit piti hyvin muotonsa uunissa sekä niistä tuli tarpeeksi kestäviä rakenneltavaksi. Eikä maussakaan mitään vikaa ole ;) Pöydällä odottaa vielä yhden talon kaavat leikeltynä ja pakkasessa on taikinaa, joten jospa ensi viikolla ehtisi kokeilla talon kasaamista!3 kommenttia:

 1. No tämä reki on kyllä tosi hyvin onnistunut!Todella kauniit koristelut ja kaikki. Jään kyllä odottamaan että millaisen ihanan piparkakkutalon saat aikaseksi. Ja hyvä tietää että kannattaa käyttää tuota Eben reseptiä, itsekkin aion kokeilla ensimmäistä kertaa piparkakkutalon tekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria :) Ja suosittelen kyllä tuota Eben ohjetta, aiemmissa tekeleissä on usein ollut se vikana että taikina ei paistettaessa pysy muodossaan ja näin ollen kasaamisesta ei tahdo tulla mitään väärän muotoisten osien takia.

   Poista
 2. Ihana :)

  t:Salainen ystäväsi

  VastaaPoista