keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Jouluinen Royal-kääretorttu

Sly-rinkiläisille tarjoutui hieno mahdollisuus päästä tekemään ja kilpailemaan tällä Royal Chef Vesa Parviaisen suunnittelemalla reseptillä ihanan suklainen kääretorttu. Meillä tätä kääretorttua tarjoiltiin tänään tapaninpäivänä kahvipöydässä. Suosittelen tätä erityisesti suklaan ystäville ;)




Torttupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
80 g voita
3½ dl tomusokeria
3 Royal- maitosuklaapatukkaa
3 rkl kaakaojauhetta
120 g maustamatonta tuorejuustoa

Suklaakuorrutus
8 Royal- tummasuklaapatukkaa
2 dl kermaa

Torttupohja
Vatkaa ensin kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä. 

Täyte
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä. 

Kuorrutus
Kiehauta kerma ja kaada paloitellun Royal-suklaan päälle. Anna suklaan suklaa ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi.  

12 kommenttia:

  1. Kaunis luomus sinulla :)

    t:Salainen ystäväsi

    VastaaPoista
  2. Torttu säilyi hyvin kuljetuksessa ja oli todella kaunis ja myöskin suussa sulava ja maukas. Nam...
    Sanoo yksi kahvipöydässä sitä maistellut ja nautiskellut.

    VastaaPoista
  3. Hieno toteutus - puolukka (oletan) antaa raikkautta ja joulunajan tuntua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, unohdinkin laittaa tuohon että koristelussa käytin karpaloita. Sopivat myös todella hyvin suklaiseen kääretorttuun.

      Poista
  4. Kaunis -ja voin hyvin maistella näin kuvaa katsellen, että karpalot varmasti sointuu suklaiseen hyvin! Ehkä jopa paremmin kuin vadelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, karpaloista onkin tullut yksi suosikeistani viime aikoina makeissa leivonnaisissa. Antaa mukavaa vastapainoa makealle ja varsinkin suklaalle :)

      Poista
  5. Kaunis =)

    Oikein Hyvää Uutta Vuotta!!!

    VastaaPoista
  6. Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 !

    VastaaPoista