maanantai 19. elokuuta 2019

MuurikkapizzaIt's pizza time! Meillä on muutama ruoka, jota tehdään yleensä joka kesä mökkireissuilla. Tämä muurikkapizza on yksi niistä herkuista. Minun mielestäni yksi herkullisen pizzan "salaisuuksista" on itse tehty tomaattikastike. Sitä on helppo varioida oman maun mukaan eri yrteillä tai chilillä. Se antaa kuitenkin pizzalle tosi freesin maun ja sen tekeminen on helppoa kuin mikä! Tässä ohjeessa on meidän tekemän tomaattikastikkeen ainekset, mutta tarkempia määriä en osaa laittaa. Tämä siksi, että tehdessä kastiketta, maistelen sitä useamman kerran ja sitä kautta olen oppinut tekemään just omaan makuhermoon uppoavan sopivan sekoituksen. 

Pizzapohjat teimme durum-jauhoihin ja ohje löytyi jauhopussin kyljestä. Hitusen jouduttiin säätämään, kun suurensin ohjeen määrää niin että jauhot loppuivat kesken. Täydensin taikinaa lettujauhoseoksella, koska se oli ainoa jauho mitä mökiltä löytyi. Hyvää tuli joka tapauksessa! 

Tarkoituksenani on testata jossain kohtaa 00-jauhoja sekä hapanjuurta pizzan teossa jahka saan aikaiseksi. Muurikkapizzat onnistuu kuitenkin erinomaisesti näillä durumeilla. Paistossa on tärkeää yrittää pitää pannun lämpötila tasaisen kuumana. Me ollaan paistettu pohjat niin, että joko käsin taputellen tai kaulimella kaulien pohja ohueksi ja kuivalle muurikalle paistumaan ensin toiselta puolelta. Kun pohja alkaa tuntua siltä, että se on napakoitunut ja on helposti käännettävissä, niin ollaan käännetty se ympäri. Tämän jälkeen täyttö seuraavassa järjestyksessä: tomaattkikastike, juustoraaste ja loput haluamasi täytteet. Täytettä ei kannata laittaa liikaa, jotta ne kypsyvät hyvin pizzan päällä.

Tässä pohja juuri ennen kääntämistä ja täytteiden laittoa.


Tässä pohja käännettynä ja täytettynä, jonka jälkeen annetaan kypsyä rauhassa.


Me teimme taikinan 5-kertaisena ja tästä saimme ison ruokalautasen kokoista 12 pizzaa. Taikinan vaivaamisen jälkeen jaoimme taikinan 12 osaan ja kohotimme ne "pikkupullina". Näin ne olivat jo valmiiksi sopivan kokoisia paistoa varten.


Pizzapohja Myllyn Parhaan mukaan


1 1/2 dl vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa 
2 rkl öljyä
n. 3 dl durumjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, öljy ja jauhot alustaen taikina tasaiseksi.


Tomaattikastike

tomaattimurskaa (Mutti)
suolaa
sokeria
mustapippuria
valkosipulia pieneksi silputtuna
sipulia silputtuna
tuoreita tai kuivattuja yrttejä (esim. basilika, oregano tai provencen yrttiseos)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti