sunnuntai 11. elokuuta 2019

Maisemakahvilan kuningatarpiirakka

Marjapiirakkaa tulee usein leivottua hieman ex tempore ja jotta aineksia löytyy nopsaan suoraan omasta kaapista, on ohjeen oltava melko helppo ja näppärä. Tälläkin kertaa ajatus leipomisesta tuli yllättäen, kun olimme saaneet mökkireissulla kerättyä hieman vadelmia ja mustikoita. Itse olisin todennäköisesti päätynyt perinteiseen murumarjapiirakkaan, mutta mies toivoi tällä kertaa tätä ohjetta. Eikä ollenkaan huono toive, tämä ohje on nimittäin ihanan makoisa ja mehevä piirakkaohje.

Tämä maisemakahvilan marjapiirakan ohje on paljon helpompi kuin ensivilaisulta saattaa näyttää. Aineksille riittää pelkkä sekoitus eikä leipomiseen tarvitse edes sähkövatkainta. Meidän perheessä tällä ohjeella leipominen teetättää usein kauppareissun, koska kaikkia aineksia ei välttämättä löydy suoraan omista kaapeista. Työnjako minun onnekseni menee usein niin, että mies käy tarvittaessa kaupassa ja minä saan keskittyä leipomiseen. Yllättävät kauppareissut on omasta mielestäni mahdottoman ärsyttäviä :D

Ohje alunperin täältä.
Maisemakahvilan kuningatarpiirakka
Muruseos


8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voi sulaa


Pohjataikina


n. 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna


Täyte


1 l vadelmia ja mustikoita
2 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria


Pinnalle 


n 1/3 muruseoksestaSekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.


Lisää pohjataikinaan päälle noin litra vadelmia ja mustikoita.


Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista marjapiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti