lauantai 17. elokuuta 2019

Lohisalaatti

Tämä loppukesä on niin ihanaa aikaa, kun kaupan hevi-hyllyistä löytyy mahdottoman hyvin kotimaisia kasviksia. Tämän salaatin ajatus lähti, kun ostin kaupasta pussillisen pensaspapuja ja niiden ympärille halusin kehitellä maukkaan salaatin. Tästä salaatista löytyy mm. kukkakaalta, kirsikkatomaatteja ja pensaspapuja, vihersalaattipohja sekä itse savustettua lohta. Salaatin pääraaka-aineeksi soveltuu erittäin monipuolisesti myös moni muu aines.



Savulohisalaatti


Vihersalaattipohja
Ruustinnan salaattia
Romaine-salaattia
Rucolaa

Vinegrette viherpohjalle
Oliiviöljy
Omenaviinietikka
Suola
Sokeri
Mustapippuri
Basilika

Paahdettu kukkakaali
(maustettu oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla sekä valkosipulilla)

Paahdetut kirsikkatomaatit
(maustettu oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurila, sokerilla sekä valkosipulilla)

Pensaspavut

Savulohta

Revi salaatit kulhoon ja pyörittele hyvin vinegretissä.

Pilko kukkakaalit pieniksi ja sekoittele mausteseos hyvin kukkakaaleihin. Paahda 200 asteisessa uunissa. Kukkakaalit on valmiit, kun ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä.

Puolita kirsikkatomaatit ja sekoittele mausteseos niihin hyvin. Levitä tomaatit pellille leikkauspuoli ylöspäin. Paahda tomaatteja 250 asteisessa uunissa sen aikaa kun pinta saa kivasti tummuutta ja paahteisuutta.

Paista pensaspapuja pannulla hetken aikaa, jotta ne freesautuvat.
Kokoa salaatti lautaselle ja nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti