keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Maukkaat Ribsit uunissa

Tämä ohje kuuluu taas kategoriaan, jonka mies on halunnut testata, mutta minä olen ollut epäileväinen ja lopulta todennut kuitenkin ohjeen olevan todella hyvä. Aiemmin olen kuvitellut ribsien olevan vähän turhaa ruokaa, joista saa vaan luista yrittää irroittaa jotain syötävää. Eihän se ihan niin ole mennyt, vaan kun ostaa kunnon ribsit niin niissä on hyvää ja maukasta lihaa syötäväksi reilusti. 
Tämän Mättömestarin ohjeen avulla ollaan nyt paristi valmistettu ribsejä ja ohje on erittäin toimiva sekä helppo. Käytännössä liha valmistuu itsestään uunissa yhteensä n. kuuden tunnin ajan. Puolessa välissä laitetaan foliot päälle ja kylkirivien väleihin hieman voita, hunajaa ja fariinisokeria. Maustaminen Dry Rub-seoksen avulla kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Mausteseoksen ohjeen löydät täältä.Maukkaat Ribsit uunissa

2 kg porsaan luullista kylkiriviä
rypsiöljyä
65 g voita
4 rkl hunajaa
4 rkl fariinisokeria

Aloita lihojen valmistelu tarjoamista edellisenä päivänä. 
Valmista dry rub-mausteseos, 2 kg:n lihamäärälle mausteseosta sopiva määrä on ohjeen mukainen 1 annos.
Poista lihoista halutessasi ylimääräiset kalvot ja liiat rasvat. Huuhtele kylkirivi viileässä vedessä (samalla voit poistaa mahdolliset irtonaiset luunkappaleet). Kuivaa lihan pinta.
Hiero pintaan pieni kerros rypsiöljyä ja mausteseos huolellisesti joka kohtaan lihaa. Mausteseoksen saa hieroa kunnolla lihan pintaan, jotta se tarttuu hyvin kiinni.


Laita ribsit tämän jälkeen muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä ota ribsit huoneenlämpöön tuntia ennen uuniin menoa. 
Nosta lihat uunipellille lihaisampi puoli ylöspäin. Laita 110 asteeseen uuniin kolmeksi tunniksi.

Kolmen tunnin kuluttua nosta uunin lämpötila 130 asteeseen ja laita reilun kokoisen folion päälle nokareet voita, hunajaa sekä fariinisokeria. 


Tämän päälle ensimmäinen kylkirivi lihapuoli alaspäin.

Sen jälkeen kylkirivin päälle toistetaan sama voinokareet, hunaja ja fariinisokeri. 


Riippuen ribsien määrästä, lihat voi laittaa kaikki samaan folioon päällekkäin kerrostaen aina väleihin voin, hunajan ja fariinisokerin tai pariin eri pakettiin. Meidän lihat laitettiin kahteen eri folioon, kun kylkirivejä oli yhteensä 5 kappaletta. 
Kääri kylkirivit huolellisesti folion sisään ja nosta uuniin ritilän päälle uudelleen kolmeksi tunniksi.


Kolmen tunnin kuluttua ribsit olisivat jo valmiita nautittavaksi, mutta kuten Mättömestarikin ohjeessaan sanoo niin en myöskään itse jättäisi viimeistä vaihetta välistä.  Tämän vaiheen avulla lihan pinta saa ihanan karamellisoituneen maun. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Nosta ribsit uunipellille ja valele niiden pinta folioon kertyneellä liemellä. Laita lihat takaisin uuniin ja anna pinnan kuivahtaa, pintaan saa tulla muutamia tummempia kohtia.


Tarjoa ribsit haluamasi lisukkeen kanssa, meillä oli tällä kertaa lisukkeena salaattia kurkulla, päärynällä ja aurajuustolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti