lauantai 5. huhtikuuta 2014

Jauheliha-texmexpiirakka (maidoton)

Perjantain iltapalapiirakkaa maidottomana, toiselle puolelle piirakkaa levitin juustoraastetta koska koko piirakan ei tarvinnut olla maidotonta. Jos haluaa täysin maidottoman niin juustoraaste täytyy jättää pois. Omaan makuun tässä piirakassa oli tarpeeksi maustetta ja potkua, mutta mies tiputteli vielä tabascoa päälle joten kannattaa maistella täytettä tekovaiheessa kaipaako se lisää ytyä :) Tosi maukasta tästä tuli, kaveriksi sopii hyvin vielä salaattia raikastamaan kokonaisuutta. Tämä kuva siis tuosta juustollisesta puolikkaasta.



  Pohja
150 g leivontamargariinia (maidoton)
1 dl ruisjauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte
dijon sinappia
400 g jauheliha
1 punasipuli
1 paprika
reilu 1 tl chilitahnaa
1 yksikyntinen valkosipuli
suolaa
pippuria
miniluumutomaatteja
2 dl Nordic kasvirasvasekoite sipuli
2 munaa
(juustoraastetta)

Nypi rasva ja jauhot keskenään, lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Voitele pohja dijonilla.



Pilko sipuli, paprika ja valkosipuli. Paista jauheliha pannulla ja paistamisen loppuvaiheessa lisää joukkoon sipuli, paprika ja valkosipuli. Mausta chilitahnalla, suolalla ja pippurilla. Levitä täyte pohjan päälle.
Riko munat kasvirasvasekoitteen joukkoon ja vatkaa rakenne rikki. Kaada piirakan päälle. Leikkaa miniluumutomaatit puoliksi ja asettele täytteen päälle. (Ripottele juustoraastetta halutessasi.)
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.




4 kommenttia:

  1. Jätitkö tarkotuksella paistolämpötilan ja -ajan pois?:D

    VastaaPoista
  2. Piirakka näyttää niin hyvältä! Viikonlopun urakka ;P Nam

    VastaaPoista