Täksi päiväksi pääsin testaamaan ensimmäistä kertaa raakakakkua, mies täyttää vuosia ja joutui synttärikakkunsa kanssa koekaniiniksi. Onneksi kakusta tuli kuitenkin tosi maukasta, niin ei ihan putoa pohja pois synttärikahveilta terveellisen kakun kanssa. Ulkonäkö on kaikkea muuta kuin Raakaa ja makeaa-kirjassa, mutta epäilen että se johtuu ohjeen määrän puolittamisesta. Tein täytteen tehosekoittimessa ja luultavasti massaa ei ollut tarpeeksi jotta se olisi päässyt hyvin pyörimään koneessa ja rakenteesta olisi tullut sileämpi. Cashewpähkinät olisi saanut myös liota kauemmin.
Laitan ohjeen alkuperäisine määrineen, tein tästä puolikkaan 15 cm:n irtopohjavuokaan ja ennen tarjoilua painoin muotilla sydämen muotoisiksi leivoksiksi palaset.
Pohja
4 dl saksanpähkinöitä
1 dl pekaanipähkinöitä
1-2 rkl hunajaa
4 pientä tuoretta tai pienessä vesimäärässä liotettua kuivattua taatelia
ripaus suolaa
Täyte
5 dl cashewpähkinöitä (liotettuna 30-60 minuuttia)
1-1½ dl limen mehua
½-1dl hunajaa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljajauhetta
4 rkl sulatettua kookosöljyä
ripaus suolaa
Laita pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi.
Painele taikina silikoniseen tai irtopohjavuokaan (halk. n 25 cm)
Laita täytteen raaka-aineet joko monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle.
Anna kakun vetäytyä pakastimessa vähintään kolme tuntia. Voit pitää sitä pakastimessa vaikka yön yli, mitä kauemmin kakku tekeytyy sen parempi siitä tulee.
Ota jäinen kakku huoneenlämpöön 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.
http://vuodenaikoja.blogspot.fi/2014/05/haaste-pt-2.html HAASTE!
VastaaPoista